Во заборавЛИСТА НА ПЕСНИ
1. Ова срце знае
2. Умирам без тебе
3. Слатка горчина
4. Први март
5. Во заборав
6. Се лажам себе
7. Пловиме
8. Уште само еден ден
9. Љубов
10. Ружа Ружица

БОНУС
1. Kao malo vode
2. Kad mi nebo bude dom

Во заборав (Авалон Продукција/City Records, 2005)

Четвртиот студиски албум на Каролина, излезе на 5 декември 2005.
Статусот на голема музичка ѕвезда на територијата на екс-ЈУ, ги привлече најголемите музичари и композитори на просториве да дадат свој прилог кон реализацијата на проектов: Дино Мерлин, Влатко Стефановски, Бајага, Ивица Бричиоски, Џибони, Златко Ориѓански, Калиопи, Мирко Вукомановиќ, Младен Марковиќ и Весна Малинова.
Српската компанија „City records“ ја издаде српската верзија на овој албум “У забораву“ на територијата на екс-ЈУ.
Со над 20.000 продадени копии, „Во заборав“ е најпродаваниот албум во Македонија на сите времиња.