Зошто сонот има крајЛИСТА НА ПЕСНИ
1. Ти можеш
2. Се' е можно
3. Мојот Свет
4. И ќе биде се' во ред
5. Повторно вљубена
6. Кажи ми
7. Јамајка
8. Конечно
9. Кога љубов постои
10. Далечна желба
11. Тој

БОНУС
1. You Could
2. Looking For Jamaica
3. Tell Me

Зошто сонот има крај (Авалон Продукција, 2001)

Втор студиски албум на Каролина. Албумот излезе есента 2001 и ја потенцираше нејзината голема популарност и го потврди статусот на мега-ѕвезда.
Кратко време по објавувањето на овој албум, Каролина ја започна својата нова македонска турнеја наидувајќи на одличен прием кај публиката секаде каде што настапи.
Нејзините концерти во Скопје беа круна на успешната турнеја. Во април 2002, таа настапи 3 дена по ред во преполната Универзална Сала во Скопје - нешто што претходно не му успеа на ниту еден женски изведувач.